Saimaarium

Puulla puhtaaksi-verkosto käynnistyy

Saimaan ympäristö- ja tiedekasvatuksen tuki ry:n ja Vehkataipaleen kylätoimijoiden puupuhdistamotalkoot Makkaralammen ojakohteessa lokakuussa 2020.

SAIMAARIUM ja Saimaan ympäristö- ja tiedekasvatuksen tuki ry aloittivat 2020 syksyllä Raija ja Ossi Tuuliaisen säätiön sekä Lappeenranta Saimaa Rotaryklubin rahoituksella uppopuupuhdistamojen rakentamisen Etelä-Karjalassa. Iloinen uutinen on, että saimme juuri myönteisen päätöksen Kaakkois-Suomen ELY-keskukselta toiminnan lisärahoituksesta Ympäristöministeriön vesistökunnostuksen avustusmäärärahoista! 

Rahoitus mahdollistaa uudenlaisen Puulla puhtaaksi-verkoston toteuttamisen. Verkosto jalkauttaa Suomen ympäristökeskuksen PuuMaVesi-hankkeen tuoreen tutkimustiedon maakuntamme vesiensuojelun ongelmakohteisiin. Tulemme toteuttamaan uppopuupuhdistamoja talkootoimintana Etelä-Karjalassa ja Etelä-Savossa vuosina 2021-2022. Tule mukaan!

Meille on jo ehdotettu useita kohteita, mutta otamme mielellämme vastaan uusia ehdotuksia. Ota yhteyttä: [email protected], puh: 0449719962.

Lue uppopuuston vesienpuhdistuksen sekä luonto- ja ilmastohyödyistä täältä >>

Tule mukaan!

Puulla Puhtaaksi-tapahtumien lähtölaukaus tapahtuu 20.2. ja 27.2. kahdessa erilaisessa tapahtumassa.

VAIKUTA

Mökkiläisen ekotekona voit lisätä uppopuuta myös omaan rantaasi. Kiilaa tai ankkuroi kuitenkin puun rungot kunnolla pohjaan, etteivät ne lähde ajelehtimaan. Huolehdithan myös etteivät puut haittaa veneliikennettä ja virkistäytymistä rantavedessä! Seuraa verkkosivujamme ja tule Puulla puhtaaksi!-tapahtumiin oppimaan ja keskustelemaan vesienhoidosta! Näyttelymme avautuessa voit käydä myös pääsymaksuttomassa aulanäyttelyssämme tutustumassa uppopuiden ekologiaan.

Tue toimintaamme

Edistetään yhdessä ympäristötietoutta ja toimia upean, monimuotoisen ja puhtaan luontomme ylläpitämiseksi. Jaa artikkeli, sekä omat ympäristötekosi somessa.
Saatamme jakaa julkaisusi, lisää tekstiin mukaan @saimaarium 

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn

Haluatko meidän uudet
julkaisumme suoraan sähköpostiisi?

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.