Saimaarium

Tiedetiistai 12.10.2021: Kohti kolmen vuodenajan Etelä-Karjalaa – Miten luonto muuttuu ilmaston lämmetessä?

Ilmaston lämpeneminen haastaa tällä vuosisadalla luonnon ja ihmiskunnan tavalla, jonka laajuutta ja ulottuvuuksia emme osaa kunnolla arvioida. Muutoksia tapahtuu kaikkialla ja kaikessa, ja aivan liian nopeasti. Suomessa talvet muuttuvat eniten: niistä tulee entistäkin pilvisempiä, ja leudoissa oloissa amiraalikin saattaa kohta jo talvehtia. Pohjoisille leveysasteille tulvii uusia lajeja samalla kun jään ja lumen maahan sopeutuneet lajit väistyvät. Miten käy norpan, kun jääpeite supistuu ja ohenee? Minkälaiset metsät hallitsevat Suomea vuonna 2100?

Tule paikalle kuuntelemaan biologi Kimmo Saarisen esitystä luonnon kohtaamista haasteista tiistaina 12.10.2021 klo 18.00 alkaen.

Liput ovelta 5€ (ei ennakkomyyntiä).

Huomioithan, että  tilaisuudessa on maskisuositus.
Järjestäjillä mahd.muutoksiin, seuraa ilmoituksia some-kanavilla5

Kimmo Saarinen on lappeenrantalainen biologi, joka on työskennellyt yli 25 vuotta kansanterveysjärjestössä. Etelä-Karjalan Allergia- ja Ympäristöinstituutin johtaja on perehtynyt yhtä lailla ihmisen kuin luonnon hyvinvointiin. Kirjoja on syntynyt varsinkin perhosista, jotka ovat erinomaisia luonnon monimuotoisuuden mittareita.

Osallistu!

Piditkö vinkistä?

Edistetään yhdessä ympäristötietoutta ja toimia upean, monimuotoisen ja puhtaan luontomme ylläpitämiseksi. Jaa artikkeli, sekä omat ympäristötekosi somessa.
Saatamme jakaa julkaisusi, lisää tekstiin mukaan @saimaarium 

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn

Haluatko meidän uudet
julkaisumme suoraan sähköpostiisi?

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.