Saimaarium

Jukka Olkkosen Saimaa – paratiisi

Syksyn tuulien tuivertaessa voi Järvimaailma SAIMAARIUMissa ihastella Saimaata lintuperspektiivistä.

Jukka Olkkosen valokuvanäyttelyssä voit kohdata vesistöjen kauneuden. Näyttelyn merkittävimmässä osassa ovat yläilmoista otetut kuvat, joissa Saimaan rannat ja selät näkyvät kaikessa kauneudessaan.

Suur-Saimaa – Meripeilin lailla taas välkkyy heijastustaan Suomen kaunein sävelmä.” -Jukka Olkkonen

Kun Jukka Olkkonen asettui perheineen Lappeenrantaan 1980, Saimaa oli merkittävä syy muuttoon työn ohella. Siitä lähtien kesät kuluivat Saimaalla, aluksi veneillen ja vuoden 1989 jälkeen mökin rakentamisen parissa ja nauttien maailman parhaista maisemista. Chicagolaisten vieraiden sanoin, “This is a paradise on earth”. Kyllä vain, todellakin! Ja kuvattavaa on riittänyt.

Näyttelyssä on myös ilmakuva Olkkosen perheen kesäpaikasta – ”paratiisista”  Lammatinsaaresta, jonka taustalla näkyy Suuri Jänkäsalo.

”Näyttelyn ilmakuvista kiitos kuuluu Olli Miettiselle, joka lensi Cessnalla ja minä kurkotin kameralla ikkunasta. Lensimme kaikkiaan kolme reissua. Digiaikaan siirtyminen tapahtui niistä ensimmäisellä, jolla mukana oli kolme kameraa; Vanha Asahi Pentax 645, Canon EOS650 ja ensimmäinen digikamerani Canon D60, jossa oli ”huimat” 6 megapikseliä. Filmirullien vaihto kieppuvassa koneessa oli mahdotonta. Niinpä kuvasin D kuusikymppisellä.

Photoshoppaamalla lisättiin puuttuvat pikselit. Tämä tapahtui vuonna 2004, jolloin digirunko maksoi yli 3000 euroa. Digitekniikan varhainen kehitysvaihe saattaa olla nähtävissä kuvista. Oli kuitenkin tärkeää olla mukana alusta asti. Olen tyytyväinen siitä, että nämä kuvat päätyivät Saimaariumiin näyttelyyn, sillä täällä jos missä niiden kuuluu olla esillä.”

-Jukka Olkkonen-

jukkaolkkonen.galleria.fi

Näyttely on avoinna 29.9.-27.11. ke-la klo 11-18. Näyttelyyn on pääsy SAIMAARIUM-päänäyttelyn lipulla ja Museokortilla.

Tervetuloa!

Edistä itse!

Piditkö vinkistä?

Edistetään yhdessä ympäristötietoutta ja toimia upean, monimuotoisen ja puhtaan luontomme ylläpitämiseksi. Jaa artikkeli, sekä omat ympäristötekosi somessa.
Saatamme jakaa julkaisusi, lisää tekstiin mukaan @saimaarium 

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn

Haluatko meidän uudet
julkaisumme suoraan sähköpostiisi?

2 thoughts on “Jukka Olkkosen Saimaa – paratiisi

    1. Hei,
      näyttelyn päivämäärä oli väärin. Nyt korjattu.
      Eli näyttely on auki 27.11. asti. Tervetuloa!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.