Saimaarium

Kesäpäiviä Saimaalta – Eero Korhola

Elo-syyskuussa vaihtuvien näyttelyiden tilassa Eero Korholan Kesäpäiviä Saimaalta -näyttely vie katsojan saimaannorpan maailmaan kesäisellä Saimaalla. Esillä on valokuvia ja videoteos. 

Savitaipaleella aikansa viettävä Eero Korhola on valokuvannut lapsuudesta lähtien ja videokuvaus on tullut mukaan 1990-luvulla. Norppa on ollut kuvauksen kohteena jo yli 30 vuotta. Näyttelytaulujen norppavalokuvat ovat filmikuvia ennen digitaalista aikaa. Video- ja valokuvamateriaalia on kertynyt eteläiseltä Saimaalta usealta vuosikymmeneltä.

Taulujen kehyksissä käytetty puu on lähes sata vuotta vanhaa ja peräisin Partakosken sahalta. 1920-luvulla toiminut saha oli keihään olympiavoittaja Jonni Myyrän ja Vilho Savikurjen omistuksessa. Sahan tuotannossa tulleet jäterimat heitettiin järveen ja niistä rakentui Tuomo Mäkelän käsissä kehykset tauluille. Materiaalia ei ole erityisesti puhdistettu, ainoastaan kuivattu ja ohuelti lakattu.

Näyttely on avoinna 31.8. asti ma-ti ja to-su klo 10-17 ja 1.9.-28.9. ke-la klo 11-18. Näyttelyyn on pääsy SAIMAARIUM-päänäyttelyn lipulla ja Museokortilla.

Tervetuloa!

Edistä itse!

Piditkö vinkistä?

Edistetään yhdessä ympäristötietoutta ja toimia upean, monimuotoisen ja puhtaan luontomme ylläpitämiseksi. Jaa artikkeli, sekä omat ympäristötekosi somessa.
Saatamme jakaa julkaisusi, lisää tekstiin mukaan @saimaarium 

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn

Haluatko meidän uudet
julkaisumme suoraan sähköpostiisi?

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.