Saimaarium

Tutustu saimaannorpan salaisuuksiin Järvimaailmassa!

Tiesitkö, että SAIMAARIUMin näyttely Lappeenrannan Linnoituksessa on Suomen kaunein ja monipuolisin norppanäyttely? Perusnäyttelyssämme kohtaat täytetyn Halla-norppamme ja näet Järven tarina- elokuvasta tuttua tuokiokuvaa kuutin sekä sen emon ja sukulaisten elämästä Saimaalla. Vuorovaikutteinen norppapelimme johdattelee kiinnostavalla tavalla norpan biologian erikoisuuksiin. Kerromme myös norpan suojelun menestystarinan ja keinoista suojella tätä uhanalaista, kotoperäistä lajiamme.

Opastetulla kierroksella kuulet myös millainen sukellustietokone sisältyy norpan viiksikarvojen tyvituppien hermosoluihin ja aivojen hermotukseen. Videolla näet kuinka norppa käyttää kynsiään jäällä. Oppaamme kertoo myös miten norppa tekee itsestään jääkairan avantojen tekoa varten!

Elo- ja syyskuun ajan sisältyy pääsylipun hintaan myös loistava Eero Korholan Kesäpäiviä Saimaalla -näyttely, joka vie sinut aivan lähietäisyydelle rantakivillä lepäilevistä norpista. Tule viettämään elämyksellisiä norppahetkiä!

Vaikuta!

Pyydyskuolleisuus on merkittävä uhka norppakannan elinvoimaisuudelle. Tule ostamaan meiltä itsellesi tai lahjaksi norppaturvallinen katiska hintaan 59 €. Valitsemalla tämän Saimaa-katiskan pyyntivälineeksi verkkojen tai perinteisen katiskan sijasta olet mukana turvaamassa norppien turvallista elämää Saimaan syvyyksissä. Myöhemmin tulemme jälleen järjestämään yhteistyössä Suomen luonnonsuojeluliitto Etelä-Karjalan kanssa katiskatalkoita. Seuraan verkkosivujamme ja tilaa julkaisumme sähköpostiisi!

Piditkö vinkistä?

Edistetään yhdessä ympäristötietoutta ja toimia upean, monimuotoisen ja puhtaan luontomme ylläpitämiseksi. Jaa artikkeli, sekä omat ympäristötekosi somessa.
Saatamme jakaa julkaisusi, lisää tekstiin mukaan @saimaarium 

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn

Haluatko meidän uudet
julkaisumme suoraan sähköpostiisi?

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.