Saimaarium

Puulla puhtaaksi -verkosto

Puulla Puhtaaksi – verkostohankkeen yhtenä merkittävänä tavoitteena on muodostaa vesistönsuojelijoiden verkosto.

Mitä tarkoitetaan verkostolla ja vesistönsuojelijoilla? Hankkeessa muodostettava verkosto tarkoittaa eri toimijoita, jotka ovat kiinnostuneita vesiensuojelusta. Toimijoita voivat meidän näkökulmastamme olla ammattilaiset, vesialueiden virkistyskäyttäjät tai maanomistajat. Jos tunnistat itsesi näistä, niin sinullakin on siis mahdollisuus osallistua vesiensuojeluun Puulla Puhtaaksi- verkostossa. Vesiensuojelu voi puolestaan olla esimerkiksi vaikuttamista päätöksentekoon jollakin tasolla, hoitokalastusta tai tiedottamista. Tässä hankkeessa suojelutoimenpiteenämme on talkootoiminnalla toteutettujen puhdistamoiden rakentaminen ja tämän toimintamallin kehittäminen.

Kuvat: Niko Lehti

Mitä olemme tähän asti saaneet verkostossa aikaan?

Hankkeessa tuotettuja uppopuupuhdistamoja on rakennettu useille paikoille Etelä-Karjalaan ja Etelä-Savoon. Hankkeesta on tiedotettu useita osakaskuntia ja myös jotkin yksityiset maanomistajat ovat rakennuttaneet puhdistamon omille mailleen. Nämä puhdistamot on saatu toteutettua talkoovoimin. Talkoilemalla voit kantaa kirjaimellisesti kortesi kekoon Saimaan vesien tilan parantamiseksi.

VAIKUTA

Kiinnostuitko tai kiinnostaako sinua tulla mukaan talkoisiin? Olemme perustaneet verkostolle oman Facebook-sivun, jossa tiedotamme hankkeen ajankohtaisista tapahtumista ja asioista. Ota sivu seurantaan ja näet hankkeen uusimmat kuulumiset.

Tule mukaan verkostoon!

Piditkö vinkeistä?

Jaa artikkeli, sekä omat ympäristötekosi somessa.

Merkkaa meidät @saimaarium #saimaarium julkaisuusi ja saatamme jakaa sen!

Edistetään yhdessä ympäristötietoutta ja toimia upean, monimuotoisen ja puhtaan luontomme ylläpitämiseksi.

 

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn

Haluatko meidän uudet
julkaisumme suoraan sähköpostiisi?

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.