Saimaarium

TAIDETTA POHJALTA – Antti Niemisen ja Samuli Poutasen kuvataidetta

Lokakuun alussa vaihtuviin näyttelyihin avautuu mahdollisuus tutustua taideseppä Antti Niemisen ja kuvanveistäjä Samuli Poutasen kuvataiteeseen. Näyttely on avoinna 2.10. – 31.12.2020.

Antti Nieminen on taipalsaarelainen taideseppä ja kuvanveistäjä. Antti Niemisen
tuotanto on hyvin laaja-alaista kattaen niin kuvataidetta, korutaidetta, julkisia teoksia ja
yksityistilaustöitä. Luonto ja ympäristö ovat aina olleet hyvin tärkeitä innoittajia, joten
Saimaa-aiheisten teosten kanssa työskentely on ollut erityisen mieluisaa.

Samuli Poutanen on lappeenrantalainen kuvanveistäjä, rakennusrestauroija
ja muusikko. Niin kuvataiteessa kuin rakennusmateriaalinakin Samulin lempimateriaali on puu. Antti Nieminen tiesi Samulin intohimon niin puunveistoon kuin Saimaan järviluontoon, joten yhteistyön aloittaminen oli luontevaa.

kuvat: Samuli Poutanen

Saimme käyttöömme UPM Kaukas Oyj:lta Vehkataipaleen kanavan pohjasta nostettuja lehtikuusitukkeja. Tukit olivat 1934-36 rakennetun kanavan pohjarakenteita, jotka poistettiin remontin yhteydessä. Tukkien pinta on virtaavan veden voimakkaasti
syövyttämää, mutta heti pinnan alta löytyy kirkas pihkantuoksuinen puu.
Aloitimme syksyllä 2018 veistosprojektin, jossa työstimme puusta veistoskokonaisuuksia yhdistäen veistetyn ja patinoituneen puun pintaa ja taottua metallia. Veistosten lähtökohtana on veden ja ajan kiertokulku, mutta jokainen teos on syntynyt vapaiden
assosiaatioiden ja materiaalin tarjoamien mahdollisuuksien mukaisesti. Isompien veistosten tekemisen ohessa syntyi myös sarja korutaideteoksia, joissa vanhasta puusta poimitut detaljit saavat rinnalleen hopeaa, meripihkaa ja vuorikristallia.

Osallistu!

Nieminen ja Poutanen osallistuvat Saimaan uhanalaisten lajien suojeluun:
jokaisesta myydystä teoksesta lahjoitetaan 10% SAIMAARIUMille PuuVesi-hankkeeseen, jossa toteutetaan
vesiensuojelutalkoita turvaamaan Saimaan ja siihen laskevien virtavesien hyvä vedenlaatu. Virtavesissä toteutetaan myös elinympäristökunnostuksia, joilla parannetaan lohikalojen poikastuotannon edellytyksiä. Kunnostuksissa virtapaikoille asennetaan uppopuurakenteita puhdistamaan vesiä ja tehostamaan lohen ravintona tärkeiden pohjaeläinten tuotantoa.

Piditkö vinkistä?

Edistetään yhdessä ympäristötietoutta ja toimia upean, monimuotoisen ja puhtaan luontomme ylläpitämiseksi. Jaa artikkeli, sekä omat ympäristötekosi somessa.
Saatamme jakaa julkaisusi, lisää tekstiin mukaan @saimaarium 

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn

Haluatko meidän uudet
julkaisumme suoraan sähköpostiisi?

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.