Saimaarium

SAIMAARIUM -näyttely rakentuu

Uusi SAIMAARIUM -näyttely sekä tila vaihtuville näyttelyille ja erilaisille tapahtumille rakentuu vanhojen tiiliseinien suojissa Satamatie 8 tiloissa. Viime syksynä pääsimme aloittamaan pop-up näyttelyllä, mutta keväällä jouduimme sulkemaan ovet aiottua aiemmin koronan myötä. Se myös mahdollisti täyden keskittymisen tulevan näyttelyn luomiseen.

SAIMAARIUM näyttelyä on suunniteltu ja pyöritetty ahkerasti asiantuntija työryhmän työpöydällä syksystä 2019. Tavoitteena on rakentaa elämyksellinen, toiminnallinen ja ainutlaatuinen näyttelykokonaisuus sekä matkailukohde Lappeenrannan satamaan.

On innostavaa nähdä kuinka suunnitelmista alkaa tulla totta! Kevään edetessä ollaan jo siinä vaiheessa, että paperilla oleva suunnitelma alkaa näkyä konkreettisina elementteinä ja väreinä. Vanhat tiilet saivat ensimmäiseksi rinnalleen raikkaan vaalean sinisen värin.

Suunnitelma sisältää erilaisia seinärakenteita, näyttöjä, paljon hienoja kuvia ja videomateriaalia. Tekstejä on työstetty esitysmuotoon antamaan informaatiota kuvien ohessa. Vanhoja rakenteita on purettu ja kierrätetty uuteen käyttöön. Ja missä Halla-norpan olisi hyvä majailla? Tämä asukas ansaitsee keskeisen paikan ja tulee sellaisen myös saamaan.

Nyt alkavat kaikki rakenteet olla paikoillaan ja pinnat odottavat viimeisiä maalauksia sekä printtipintoja ja laitteistojen asennuksia. Halla-norpan asuinsija on valmiina käyttöönottoa varten ja taulujen ripustuksia on päästy jo kokeilemaan. Valaistuksen hoitaa tällä hetkellä pääasiassa kevätaurinko uuden valaistuksen rakentuessa rinnalle.

Paljon on tapahtunut lyhyessä ajassa ja vielä olisi tehtävää jäljellä, jotta yleisö pääsee mahdollisimman pian nauttimaan uudesta Saimaan luontoon ja eliöstöön keskittyvästä luontonäyttely kohteesta Lappeenrannassa.

Seuraa etenemistä!

Seuraa viimeisten rakennustöiden etenemistä blogissamme sekä Facebookissa ja Instagramissa. Tiedotamme näyttelyn avaamisesta kesän aikana!

Oliko uutinen mielenkiintoinen? Kerro siitä eteenpäin ja merkitse meidät mukaan @saimaarium 

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn

Haluatko meidän uudet
julkaisumme suoraan sähköpostiisi?

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.