Artikkeli

Lähde mukaan hyönteishotellitoimintaan!

Tällä viikolla vietetään kansainvälistä luonnon monimuotoisuuden viikkoa. Keskiviikko 20.5.2020 on omistettu mehiläisille. Päivän viesti on hyvin tärkeä ja koskettaa meitä kaikkia: pölyttäjähyönteiset ovat avainasemassa ihmisten ruokaturvan kannalta, mutta niiden määrä maailmassa on huvennut uhkaavasti. Suomenkin tärkeimmistä pölyttäjistä – villimehiläisistä, kimalaisista ja perhosista – joka viides laji on uhanalainen. Syyt pölyttäjäkatoon ovat moninaiset: sopivien elinympäristöjen katoaminen, hyönteismyrkyt, vieraslajit ja ilmastonmuutos.

Nyt onkin aika kääriä hihat ja auttaa luonnonvaraisia pölyttäjiä! Vastalahjana hedelmäpuut ja marjakasvit tuottavat satoa ja niittykukat kukkivat silmiä hivelevästi. Onkin hyvä muistaa, että noin 75 prosenttia maailman viljelykasveista tarvitsee hyönteisiä pölyttäjiksi.

Ekologisen yksinkertainen tapa rakentaa villimehiläisille majapaikkoja on porata reikiä puupölkkyyn. Pölkkyhotelli on pörriäisille luksusta tarjoten oivallisen pesä- ja talvehtimispaikan! Hotellin elämää voi turvallisesti seurata lähimaastosta, koska hotellin asukkaat ovat leppoisia erakkotyyppejä, eivätkä ne puolusta pesäänsä pistämällä. Varatun huoneiston tunnistaa kiinni muuratusta suuaukosta.

Kuvat: Timo Nurkka

Edistä itse!

Luonto- ja tiedekeskus SAIMAARIUM avaa yhdessä Etelä-Karjalan Allergia- ja Ympäristöinstituutin kanssa haastekampanjan: OSALLISTU VIRTUAALISIIN ÖTÖKKÄHOTELLITALKOISIIN! Kampanja kestää vuoden 2020 loppuun. Lisätietoa pölyttäjistä sekä ohjeet pölkkyhotellin rakentamiseen ja ripustamiseen löydät videolta.

Pelasta pörriäinen, YLE ja Hyönteishotellit 2020 kampanja #pelastapörriäinen #hyönteishotellit2020

Piditkö vinkistä?

Edistetään yhdessä ympäristötietoutta ja toimia upean, monimuotoisen ja puhtaan luontomme ylläpitämiseksi. Jaa artikkeli, sekä omat ympäristötekosi somessa.
Saatamme jakaa julkaisusi, lisää tekstiin mukaan @saimaarium 

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.