Saimaarium

Järvitohtorin sunnuntaitunneilla sukelletaan Saimaan salaisuuksiin!

Millainen sukellustietokone löytyy saimaannorpan aivoista? Miksi vesi on raskainta neliasteisena ja millaisia vaikutuksia sillä on järven itsepuhdistusprosesseihin? Ai että joulukuusilla ja uppopuilla voisi maksimoida oman rannan rapu- ja kalasaaliit ja puhdistaa samalla saunavesiä?

Näitä ja monia muita tutkimuksen saloja on tutkimusprofessori Kari-Matti Vuori kertoillut näyttelyvieraille satunnaisesti, paikalle osuessaan. Joukkojen keräännyttyä kuulolle, on keskustelu polveillut ruovikkorantojen kunnostuksesta veneen tervaukseen ja syvänteiden kummituskaloista verkkojen limoittumiseen. Hienoja havaintoja olemme jo saaneet ihmisiltä nähdä!

Kuvat oudoista limapalloista rannoilla, uppopuiden tuoksuvat vihreät pensaat, kummalliset matomaiset ulokkeet taimenen suolistossa -järvissämme niin monta ihmeellistä asiaa on! Missiomme on avata näitä ihmeitä laajalle yleisölle.

Siksi päätimmekin yleisöpalautteen innoittamana täydentää Saimaan menestystarinat -näyttelymme tarjontaa 9.8.2020 – 30.8.2020 säännöllisillä Järvitohtorin sunnuntaitunneilla. Tutkimusprofessori Kari-Matti Vuori johdattelee paikan päällä sunnuntaisin klo 11.15-12.00 sekä 15.15-16.00 näyttelyvieraita peruspääsymaksun hinnalla Saimaan salaisuuksiin.

Luvassa on kiehtovia tutkimustarinoita, tarvittaessa myös englanniksi!

Tule sinäkin osaksi SAIMAARIUMin tarinaa sunnuntaitunneillamme! Voit kerätä vaikka kaveriporukan ja esittää myös etukäteen kysymyksiä osoitteella [email protected]

Edistetään yhdessä ympäristötietoutta ja toimia upean, monimuotoisen ja puhtaan luontomme ylläpitämiseksi. 

@saimaarium #saimaanmenestystarinat #näyttely #luontojatiedekeskus

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn

Haluatko meidän uudet
julkaisumme suoraan sähköpostiisi?

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.