RETKET JA TAPAHTUMAT

Tarjoamme ainutlaatuiset puitteet sekä ammattitaitoisen luonto- ja ympäristösisällön tapahtumiin ja koulutuksiin.

Luontokeskus - tiedekeskus - Saimaarium

RETKET JA TAPAHTUMAT

Meiltä saat laadukkaat ympäristökasvatuksen ja -valmennuksen palvelut, korkeatasoisia tapahtumia ja mahdollisuuden konkreettisiin ympäristö- ja ilmastotekoihin.

LUONTOTUNNIT JA TIEDEKERHOT – Räätälöimme käytännönläheisen ja innostavan opetustuokion, luontopäivän tai työpajan, jossa tutustutaan luonnon ihmeellisiin ilmiöihin. Tutustumme lähiluontoon ja keräämme näytteitä tutkittavaksi Saimaa-laboratoriossa. Luontotunnit voidaan toteuttaa sisällä tai ulkona.

LUONTORETKET – Saimaan vedet ja rannat kiehtovine kasvi- ja eläinlajeineen avautuvat parhaiten asiantuntijoidemme opastuksella. Tilauksesta järjestämme retkiä Saimaan luontokohteisiin kaikkina vuodenaikoina. Koko perheen järvipäivä-retkistä ilmoitamme verkkosivuillamme.

LUONTOKUVAILLAT – Maan parhaat luontokuvaajat esiintyvät taustoittaen upeiden kuvien, kirjojen ja elokuvien syntyvaiheita.

TIEDETIISTAIT, ESITELMÄT JA SEMINAARIT – Tiedetiistai-tapahtumissa, esitelmissä ja seminaareissa kerromme, kuinka tuorein tutkimus tarjoaa entistä kestävämpiä tapoja toimia ympäristön ja tulevien sukupolvien parhaaksi.

SEIKKAILULLISET SAIMAA-SYNTTÄRIT – Tarjoamme Saimaa-synttäreillä liikunnallista puuhaa, esimerkkeinä simpukkasäpinä, muikkuralli, norppavisa, akvaariobongailu ja seikkailu 360-kuvamaailmassa.
Synttäriherkut voi nauttia vaikkapa purjeveneessämme!

JUHLAT, KOKOUKSET, ILLANVIETOT – Suunnitteilla pikkujoulut, vuosijuhlat, kokous tai vaikkapa karaokeilta? Räätälöimme tapahtumasi höystettynä upeilla Saimaa-sisällöillä. Historialliset tiiliseinät luovat tapahtumallesi tunnelmalliset puitteet.

TYKY-PÄIVÄT SAIMAA-TEEMALLA – Tuo työporukkasi sukellukselle Saimaan ihmeisiin! Rastiradalla opitte uutta järviluonnosta ja halutessanne saatte kuvata Saimaan outoja otuksia mikroskoopeillamme. Saimaa-teatterissa rentoudutte upean luontoelokuvan äärellä.

Tapahtumat