KOULUTUS JA TAPAHTUMAT

Tarjoamme ainutlaatuiset puitteet sekä ammattitaitoisen luonto- ja ympäristösisällön tapahtumiin ja koulutuksiin.

Luontokeskus - tiedekeskus - Saimaarium

KOULUTUS JA TAPAHTUMAT

Tarjoamme laajan valikoiman erilaisia ympäristökasvatus-, -valmennus ja -koulutustilaisuuksia sekä korkeatasoisia tapahtumia.

SAIMAARIUM-tila on myös kiehtova ja inspiroiva kokous- ja tapahtumapaikka Lappeenrannan Linnoituksen historiallisessa ympäristössä. Keskuksessamme voidaan järjestää niin Saimaa-synttärit, TYKY-päivät kuin erilaiset kokoukset ja yksityistapahtumat.

>> Luontokoulut ja tiedekerhot, joissa tutkitaan mm. järviluontoa, ekosysteemien rakennetta ja toimintaa, otetaan näytteitä, mikroskopoidaan, kuvataan ja tehdään kokeita niin laboratoriossa kuin luonnossa

>> Luontoretket, joilla päästään opastetusti Saimaan vesille ja rannoille tutustumaan upeaan ympäristöön kiehtovine kasvi- ja eläinlajeineen ja niiden elämään vuodenaikojen kierrossa. Tilauksesta järjestämme retkiä kaikkina vuodenaikoina valitsemiisi kohteisiin

>> Vesien- ja ilmastonsuojeluretkillä pääset mukaan rakentamaan uppopuurakenteita tuotenimellä SaimaaCARBONsink. Rakenteet toimivat biopuhdistamoina, lisäävät kala- ja raputuotantoa ja monimuotoisuutta sekä hillitsevät ilmastonmuutosta pysyvinä hiilivarastoina.

>> Valmennus- ja koulutuspäivät ilmastomuutoksen kohtaamiseen ja hallintaan

>> Luontokuvatapahtumat, joissa esittäytyvät maan parhaat luontokuvaajat

>> Korkeatasoiset esitelmä- ja seminaaritilaisuudet, mukaan lukien ”Tiedetiistai” -tapahtuma 

Tapahtumat