SAIMAARIUM LUONTO- JA YMPÄRISTÖNÄYTTELY

SAIMAARIUMin perusnäyttely Saimaan menestystarinat on auki tiistaista sunnuntaihin klo 11-17. Perusnäyttelyn yhteydessä toimii myös Saimaa-teatteri, jossa pyörii Hannu Siitosen upea luontokuvakertomus Kuukkelin vuosi.

Sama pääsymaksu oikeuttaa myös Vaihtuviin näyttelyihin, jossa on 2.10.-31.12.2020 näytteillä Taidetta pohjalta, taideseppä Antti Niemisen ja  kuvanveistäjä Samuli Poutasen veistoksia.

LUONTO- JA YMPÄRISTÖNÄYTTELY

SAIMAARIUMista löydät Suomen monipuolisimman järviluonto- ja ympäristönäyttelyn. Järviemme ekologia, saimaannorpan ja uhanalaisten lohikalojen suojelu ja Saimaan luonnon salaisuudet avautuvat kiehtovina kuvina ja tarinoina. Kerromme myös kuinka ympäristöongelmia voidaan ratkaista.

Tieteen ratkaisukeinot ovat mielenkiintoisia! Tule kuulemaan miten tuorein tutkimus tarjoaa entistä kestävämpiä tapoja toimia luonnon ja tulevien sukupolvien parhaaksi.

Elämyksiä! Näyttelymme on täynnä upeita luontoelämyksiä. Kosketusnäytöillä voit katsella upeita 360°-kuvia luontokohteista. Näet täytetyn Halla-norppamme ja akvaarioissa uiskentelevat järvikalat ja pohjaeläimet. Saimaa-teatterissa istut kuin piilokojussa tai sukellusveneessä, lähellä eläinten jännittäviä puuhia. Vaihtuvien näyttelyiden osastomme tarjoaa sykähdyttäviä teoksia, taiteen ja tieteen kertomuksia luonnosta ja lähiympäristöstämme.

SAIMAARIUM
Satamatie 8, 53900 Lappeenranta

Puh: 044 985 0933
Mail: [email protected]

tiistai-sunnuntai klo 11-17

Aikuiset – 10 €
Lapset, opiskelijat ja eläkeläiset – 6 €
Perhe – 25 €

>> Katso koko hinnasto

INVA-pysäköinti sisäänkäynnin vieressä. Luonto- ja tiedekeskuksen muu pysäköinti tapahtuu Lappeenrannan sataman ja Linnoituksen alueen yleisille pysäköintialueille.

NÄYTTELY UUTISET

Saimaan tunnetuin asukas.

Saimaannorppa, tuo lauluista tunnettu viiksekäs ja utelias Suomen suurimman järven asukki. Sen harvinaisuus ja esiintyminen vain Saimaalla herättää kiinnostusta monessa,

Lue koko juttu »

SAIMAARIUM -näyttely rakentuu

Uusi SAIMAARIUM -näyttely sekä tila vaihtuville näyttelyille ja erilaisille tapahtumille rakentuu vanhojen tiiliseinien suojissa Satamatie 8 tiloissa. Viime syksynä pääsimme aloittamaan

Lue koko juttu »
TULE OSAKSI NÄYTTELYÄ - JAA OMA ILMASTOYSTÄVÄLLINEN ARJEN TEKO!

Saimaarium järjestää kilpailukampanjan, jossa keräämme teiltä kaikilta ilmastoystävällisiä tekoja kuvin ja tekstein. Saatu materiaali voi päästä osaksi tulevan näyttelymme ilmastoseinä-osiota ja tuomme kuvia teksteineen esille myös omissa sosiaalisen median kanavissamme.

@saimaarium #ilmastoseinä

Osallistuaksesi, toimi näin: julkaise kuva ilmastoystävällisestä teostasi Facebookissa, kerro mikä se on ja merkkaa meidät kuvaan: @saimaarium #ilmastoseinä

Voit myös lähettää kuvan ja tekstin osoitteeseen: [email protected] ja otsikoi sähköposti: Ilmastoseinä.

Kampanjan aikana julkaisemme kuvista joka kuukauden lopulla parhaimmat ja palkitsemme yhden pääsylipulla Luonto- ja tiedekeskus Saimaariumiin.

Kampanja alkaa 9.5. ja pyörii vuoden 2020 loppuun.