SAIMAARIUM LUONTO- JA YMPÄRISTÖNÄYTTELY

SAIMAARIUMin perusnäyttely Saimaan menestystarinat on auki 1.9.2020 alkaen tiistaista sunnuntaihin klo 11-17. Perusnäyttelyn yhteydessä toimii myös Saimaa-teatteri, jossa pyörii Hannu Siitosen upea luontokuvakertomus Kuukkelin vuosi.

Sama pääsymaksu oikeuttaa myös Vaihtuviin näyttelyihin. Ensimmäisenä vaihtuvana näyttelynä on Mikko Pölläsen ja Hannu Siitosen luontokuvanäyttely Rannoilta rantametsiin 24.7.-30.9.2020. Loppuvuoden ajan 2.10.-31.12.2020 näytteillä on Taidetta pohjalta, Antti Niemisen ja Samuli Poutasen veistoksia.

LUONTO- JA YMPÄRISTÖNÄYTTELY

Perusnäyttelymme Saimaan menestystarinat esittelee tositarinoita menneestä ja visioita tulevaisuudesta. Yksi niistä on menestystarina Saimaan ja saimaannorpan pelastamisesta – kertomus suomalaisesta vesien- ja ympäristönsuojelun huippuosaamisesta. Näyttelymme esittelee monipuolisesti Saimaan luontoa. Pääset tutustumaan järviemme ekologiaan, saimaannorpan ja uhanalaisten lohikalojen suojeluun sekä vesieliöiden mikroskooppisiin ihmeisiin. 

Virtuaalilaseillamme voit liidellä Saimaan rantojen yllä ja katsella 360°-kuvia luontokohteista. Näet täytetyn Halla-norppamme ja akvaarioissa uiskentelevat järvikalat.

Toinen on tarina maapallon elinkelpoisuutta uhkaavista tekijöistä – ilmastonmuutoksesta, väestönkasvusta, luonnonvarojen ehtymisestä, eläin- ja kasvilajien sukupuuttoaallosta ja kemikalisoitumisesta. Samalla esittelemme tieteen ja tutkimuksen uusimpia ratkaisukeinoja, rohkaisten kaikkia mukaan matkalle kohti kestävämpää ja turvallisempaa tulevaisuutta. Opit miten voimme parantaa järviemme tilaa ja hillitä ilmastonmuutosta. Vaihtuvien näyttelyjen osastolla esitellään luonnon ihmeitä ja ympäristönsuojelua taiteen ja tieteen keinoin.

SAIMAARIUM
Satamatie 8, 53900 Lappeenranta

Puh: 044 985 0933
Mail: [email protected]

24.7.-31.8.2020 ti-su klo 11-18

1.9.2020 alkaen ti-su klo 11-17

Aikuiset – 10 €
Lapset, opiskelijat ja eläkeläiset – 6 €
Perhe – 25 €

>> Katso koko hinnasto

INVA-pysäköinti sisäänkäynnin vieressä. Luonto- ja tiedekeskuksen muu pysäköinti tapahtuu Lappeenrannan sataman ja Linnoituksen alueen yleisille pysäköintialueille.

NÄYTTELY UUTISET

Saimaan tunnetuin asukas.

Saimaannorppa, tuo lauluista tunnettu viiksekäs ja utelias Suomen suurimman järven asukki. Sen harvinaisuus ja esiintyminen vain Saimaalla herättää kiinnostusta monessa,

Lue koko juttu »

SAIMAARIUM -näyttely rakentuu

Uusi SAIMAARIUM -näyttely sekä tila vaihtuville näyttelyille ja erilaisille tapahtumille rakentuu vanhojen tiiliseinien suojissa Satamatie 8 tiloissa. Viime syksynä pääsimme aloittamaan

Lue koko juttu »
TULE OSAKSI NÄYTTELYÄ - JAA OMA ILMASTOYSTÄVÄLLINEN ARJEN TEKO!

Saimaarium järjestää kilpailukampanjan, jossa keräämme teiltä kaikilta ilmastoystävällisiä tekoja kuvin ja tekstein. Saatu materiaali voi päästä osaksi tulevan näyttelymme ilmastoseinä-osiota ja tuomme kuvia teksteineen esille myös omissa sosiaalisen median kanavissamme.

@saimaarium #ilmastoseinä

Osallistuaksesi, toimi näin: julkaise kuva ilmastoystävällisestä teostasi Facebookissa, kerro mikä se on ja merkkaa meidät kuvaan: @saimaarium #ilmastoseinä

Voit myös lähettää kuvan ja tekstin osoitteeseen: [email protected] ja otsikoi sähköposti: Ilmastoseinä.

Kampanjan aikana julkaisemme kuvista joka kuukauden lopulla parhaimmat ja palkitsemme yhden pääsylipulla Luonto- ja tiedekeskus Saimaariumiin.

Kampanja alkaa 9.5. ja pyörii vuoden 2020 loppuun.