SAIMAARIUM LUONTO- JA YMPÄRISTÖNÄYTTELY

SAIMAARIUMin perusnäyttely Saimaan menestystarinat on auki tiistaista sunnuntaihin klo 11-17. Perusnäyttelyn yhteydessä toimii myös Saimaa-teatteri, jossa pyörii Hannu Siitosen upea luontokuvakertomus Kuukkelin vuosi.

Sama pääsymaksu oikeuttaa myös Vaihtuviin näyttelyihin, missä on 2-3 kuukauden välein uutta katseltavaa.

Näyttely on suljettu 1.1.2021 alkaen toistaiseksi koronatilanteen vuoksi.

LUONTO- JA YMPÄRISTÖNÄYTTELY

SAIMAARIUMista löydät Suomen monipuolisimman järviluonto- ja ympäristönäyttelyn. Järviemme ekologia, saimaannorpan ja uhanalaisten lohikalojen suojelu ja Saimaan luonnon salaisuudet avautuvat kiehtovina kuvina ja tarinoina. Kerromme myös kuinka ympäristöongelmia voidaan ratkaista.

Tieteen ratkaisukeinot ovat mielenkiintoisia! Tule kuulemaan miten tuorein tutkimus tarjoaa entistä kestävämpiä tapoja toimia luonnon ja tulevien sukupolvien parhaaksi.

Elämyksiä! Näyttelymme on täynnä upeita luontoelämyksiä. Kosketusnäytöillä voit katsella upeita 360°-kuvia luontokohteista. Näet täytetyn Halla-norppamme ja akvaarioissa uiskentelevat järvikalat ja pohjaeläimet. Saimaa-teatterissa istut kuin piilokojussa tai sukellusveneessä, lähellä eläinten jännittäviä puuhia. Vaihtuvien näyttelyiden osastomme tarjoaa sykähdyttäviä teoksia, taiteen ja tieteen kertomuksia luonnosta ja lähiympäristöstämme.

SAIMAARIUM
Satamatie 8, 53900 Lappeenranta

Puh: 044 985 0933
Mail: [email protected]

tiistai-sunnuntai klo 11-17

Näyttelyt ovat suljettuina 1.1.2021 alkaen toistaiseksi koronatilanteen vuoksi.

Aikuiset – 10 €
Lapset, opiskelijat ja eläkeläiset – 6 €
Perhe – 25 €

>> Katso koko hinnasto

INVA-pysäköinti sisäänkäynnin vieressä. Luonto- ja tiedekeskuksen muu pysäköinti tapahtuu Lappeenrannan sataman ja Linnoituksen alueen yleisille pysäköintialueille.

NÄYTTELY UUTISET

Saimaan tunnetuin asukas.

Saimaannorppa, tuo lauluista tunnettu viiksekäs ja utelias Suomen suurimman järven asukki. Sen harvinaisuus ja esiintyminen vain Saimaalla herättää kiinnostusta monessa,

Lue koko juttu »