Tiedetiistai: Luonnon monimuotoisuuden tila ja tulevaisuus – Janne Kotiaho 10.11.2020

Ihmiskuntana ajamme muita lajeja ahdinkoon ottamalla niiden tarvitsemat elinympäristöt ja resurssit omaan käyttöömme. Puhumme erityisestä luontosuhteesta ja luonnon itseisarvosta, mutta toimimme vahvemman oikeudella ja olemme piittaamattomia. Näin siitäkin huolimatta, että ihmiskunnan olemassaolo on kiistatta ehdollinen ei-inhimillisten lajien olemassaololle ja niiden tekemisille.  

Kaikessa yksinkertaisuudessaan asia on niin, että planeetta on rajallinen ja yhden lajin käyttäessä suurimman osan pinta-alasta omiin tarpeisiinsa muille lajeille ei riitä resursseja ja ne häviävät. Ihmiskunta on muokannut 75 % maapallon jäästä vapaana olevasta maapinta-alasta omaan käyttöönsä. Voisimmeko me ihmiskuntana elää niin, että tuleville sukupolville, mutta myös ei-inhimilliselle luonnolle jää mahdollisuus hyvinvointiin? Ajattelemmeko me edes ei-inhimillisen luonnon hyvinvointia? Voisimmeko saavuttaa planetaarisen hyvinvoinnin, eli tilan, jossa sekä ihminen että ei-inhimillinen luonto voivat hyvin ja kukoistavat?

Tule paikalle kuuntelemaan professori Janne Kotiahon esitystä luonnon monimuotoisuudesta tiistaina 10.11.2020 klo 18.00 alkaen.

Liput ovelta 4€ (ei ennakkomyyntiä).

Huomioithan,että voimme ottaa tilaisuuteen sisään max. 40 henkilöä ja tilaisuudessa on maskisuositus.

Järjestäjillä mahd.muutoksiin, seuraa ilmoituksia some-kanavilla.

Janne Kotiaho on Ekologian professori Jyväskylän yliopistossa, jossa hän johtaa myös ylitiedekuntaista Resurssiviisausyhteisö Wisdom:ia. Kotiaho on ollut koordinoivana pääkirjoittajana itsenäisen, mutta YK:n yhteydessä toimivan hallitustenvälisen luontopaneelin IPBES:in maailman luontotyyppien tilaa koskevassa raportissa. Hän on myös ympäristöministeriön asettaman riippumattoman huippututkijoista koostuvan Suomen Luontopaneelin puheenjohtaja.

Osallistu!

Piditkö vinkistä?

Edistetään yhdessä ympäristötietoutta ja toimia upean, monimuotoisen ja puhtaan luontomme ylläpitämiseksi. Jaa artikkeli, sekä omat ympäristötekosi somessa.
Saatamme jakaa julkaisusi, lisää tekstiin mukaan @saimaarium 

Facebook
Twitter
LinkedIn

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *