Saimaarium

Saimaa-katiska

Kalastatko Saimaan vesillä, entä teetkö sen katiskalla tai verkoilla? Saimaalla kalastaessa toivotaan, että kaikki kalastajat huomioisivat kalastusverkkojen tai löysänieluisten katiskojen tuoman uhkan saimaannorpille. Verkot suositellaan vaihdettavan norppaturvallisiin katiskoihin ja löysänieluiset katiskat muokattavan norppaturvallisiksi. Katiska on norppaturvallinen silloin kun sen nielu ei pääse leviämään yli 15 cm. Vanhan löysänieluisen katiskan saa muokattua tällaiseksi laittamalla nielun suulle esimerkiksi pätkän harjaterästä.

Saimaa-katiska on malliltaan valmiiksi norppaturvallinen ja sai alkunsa, kun luontokuvaaja, dokumentaristi ja kalastaja Juha Taskisen halusi innostaa kalastajia norppaturvalliseen katiskakalastukseen. Innostuksen pohjalta syntyi hanke, johon lähti mukaan tunnettuja kalastusalan vaikuttajia. Ammattikalastaja Markku Kettuselta saatiin hankkeen ideaan toimiva katiskan prototyyppi ja tästä prototyypistä edettiin Saimaa-katiskaan. Saimaa-katiska mahdollistaa käyttäjälleen norppaturvallisen kalastuksen tai ravustuksen.

Saimaa-katiska on kokonaisuudessaan norppaturvallinen, kaksipesäinen, kevyt ja helppo käsitellä. 

Saimaa-katiskan rakentamista. 

Edistä itse!

SAIMAARIUM yhdessä Suomen Luonnonsuojeluliitto Etelä-Karjalan kanssa järjestää nyt syystalvesta Saimaa-katiskan rakennustalkoita, joihin ovat tervetulleita kaikenikäiset rakentajat. Näissä ohjatuissa talkoissa, ensikertalaisella menee katiskan rakennukseen noin pari tuntia ja apua tekemiseen saa koko tilaisuuden ajan paikalla olevilta ohjaajilta. Materiaalit ja välineet ovat talkoissa valmiina, eikä osallistujan tarvitse kuin tulla paikalle.

Rakennetut katiskat tekijä voi lunastaa itselleen talkoiden aikana (omakustannehintaan 25€) tai luovuttaa Luonnonsuojeluliiton jaettavaksi Saimaan alueen vapaa-ajankalastajille Vaihda verkot katiskaan -tapahtumissa. Suomen luonnonsuojeluliiton sivuilta löydät Saimaa-katiskan rakennusohjeet ja videot

SYYSTALVEN AUTA NORPPAA- TALKOOT

2.11.2020 klo 16.00 alkaen

7.12.2020 klo 16.00 alkaen

Tilamme ovat avarat, mutta koronatilanteen huomioiden otamme tilaan max.20 henkilöä rakentamaan.

Lisätiedot ja mahdolliset muutokset tapahtumissa löydät some-kanaviltamme ja paikanpäältä.

Piditkö vinkistä?

Edistetään yhdessä ympäristötietoutta ja toimia upean, monimuotoisen ja puhtaan luontomme ylläpitämiseksi. Jaa artikkeli, sekä omat ympäristötekosi somessa.
Saatamme jakaa julkaisusi, lisää tekstiin mukaan @saimaarium 

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn

Haluatko meidän uudet
julkaisumme suoraan sähköpostiisi?

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.