AJANKOHTAISTA

Nyt alkoi remontti - aukioloajat muuttuivat

SAIMAARIUMin uudistus käynnistyi ja remontista johtuen aukioloajat ovat muuttuneet.

Olemme jatkossa auki lauantaisin ja sunnuntaisin klo 11-17. Seuraavan kerran pääset tutustumaan Saimaan aarteisiin 15.2.

Tapahtumat pyörivät sovitusti ja ryhmäkäynneistä voit olla yhteydessä, niin katsotaan paras ajankohta vierailulle. Ryhmäkäyntejä toteutetaan myös arkipäivinä.

 

 

Näin syntyi Saimaa 19.2.2020 klo 18

Lappeenrannan tanssiteatteri kertoo kuinka Saimaa inspiroi samannimisen teatteriteoksen syntymää ja kuinka jylhä Saimaa muuntui tarinaksi, liikkeeksi ja musiikiksi.

Avoimessa tilaisuudessa tarjoillaan Saimaa -teoksen luomistarinoita höystettynä elävän musiikin ja tanssin makupaloilla esityksestä. Saimaa -tanssiteatteriteoksen esiintyjiä ja tekijöitä on paikalla vastaamassa yleisön kysymyksiin.

Tilaisuuteen ilmainen sisäänpääsy.

Saimaan aarteet - näyttely

Millainen on saimaannorpan häntä? Entä mikä ihme on sudenkorennon pyyntinaamari? Särki, ahven, hauki ja rapu lienevät tuttuja, mutta miltä näyttää sorva? Saimaan salaisuuksiin pääset tutustumaan sekä elävinä otuksina että täytetyn Halla-norppamme välityksellä. Salapoliisityötä voit tehdä mikroskooppinäytteiden avulla. Tehtävärasteilla pääset arvuuttelemaan saimaannorpan biologian ihmeitä ja leikkimään norppaleikkejä tai vaikka jumppaamaan Pullervo-norpan mallin mukaan! Päivittäin ruokimme akvaariokaloja toukilla ym. hyönteisherkuilla. Virtuaalimatka Saimaan luontonähtävyyksiin järjestyy VR-lasien avulla näyttelyoppaamme avustuksella.

Tervetuloa!