AJANKOHTAISTA

Luontokuvailta 20.11.2019 klo 18 Pekka Tuuri

Espoolainen Pekka Tuuri tunnetaan Vuoden Luontokuva 2010 -kilpailun voittajana. Sukellusta harrastava Tuuri on kuvannut vedenalaisia maailmoja jo yli 20 vuoden ajan. Luontokuvaillassa pääset ihastelemaan vedenalaiskuvia Pekka Tuurin säestyksellä. Erityisesti Pekka kuvaa nykyisin kotimaista vedenalaisluontoa ja taitaapa likimain kaikki kotoiset kalalajitkin olla kohta kuvattuna. Tule kuulolle ja katsomaan miltä kalamme näyttävät aidossa elinympäristössään!

Liput ovelta 6 €

Lasten Luontotunnit lauantaisin 9.11. ja 23.11.

HEI! Minä olen Halla ja toivotan sinut tervetulleeksi lasten luontotunneille! Kyseessä on perheen yhteinen leikillinen ja liikunnallinen tapahtuma, joka on suunnattu erityisesti päiväkoti-ikäisille lapsille vanhempineen. Tervetuloa viihtymään!

OHJELMA
Klo 10.30: Kokoontuminen Satamatie 8:ssa
Klo 10.45: Luontoseikkailu Linnoituksessa: luontopolut muuttuvat norppalauman uintireiteiksi, etsitään muikkuja ja sukellellaan saarten sokkeloissa
Klo 11.30: SAIMAARIUMin tehtävärasteille: a) syötetään järvikaloja akvaarioissa, tutkitaan vesiötököitä, b) askarrellaan norppanaamarit, piirretään ja muovaillaan, c) leikitään norppaleikkejä

Lopuksi vapaata näyttelyyn tutustumista.

Omia eväitä voi syödä keittiössämme. Sään mukainen vaatetus.

 

Saimaan aarteet - näyttely

Millainen on saimaannorpan häntä? Entä mikä ihme on sudenkorennon pyyntinaamari? Särki, ahven, hauki ja rapu lienevät tuttuja, mutta miltä näyttää sorva? Saimaan salaisuuksiin pääset tutustumaan sekä elävinä otuksina että täytetyn Halla-norppamme välityksellä. Salapoliisityötä voit tehdä mikroskooppinäytteiden avulla. Tehtävärasteilla pääset arvuuttelemaan saimaannorpan biologian ihmeitä ja leikkimään norppaleikkejä -tai vaikka jumppaamaan Pullervo-norpan mallin mukaan! Päivittäin klo 11 ja 17 ruokimme akvaariokaloja sulkasääsken toukilla ym. hyönteisherkuilla. Virtuaalimatka Saimaan luontonähtävyyksiin järjestyy VR-lasien avulla näyttelyoppaamme avustuksella. Tervetuloa!