Avoinna

NÄYTTELY SULJETTU

Satamatie 8, LAPPEENRANTA

Aikuiset 10 € | Lapset, opiskelijat, työttömät, eläkeläiset 6 € | Perhe 25 €

Meille käy museokortti!

SAIMAARIUM-näyttely tarjoaa elämyksiä!

Näyttelymme on täynnä upeita luontoelämyksiä. Kosketusnäytöillä voit katsella upeita 360-kuvia luontokohteista. Näet täytetyn Halla-norppamme, akvaarioissa uiskentelevat järvikalat ja vesiötökät. Saimaa-luontoteatterissa istut kuin piilokojussa tai sukellusveneessä, lähellä eläinten jännittäviä puuhia. Vaihtuvien näyttelyiden osastomme tarjoaa sykähdyttäviä teoksia, taiteen ja tieteen kertomuksia luonnosta ja maailman ihmeistä.

SAIMAARIUMista löydät Suomen monipuolisimman järviluonto- ja ympäristönäyttelyn. Järviemme ekologia, saimaannorpan ja uhanalaisten lohikalojen suojelu ja Saimaan luonnon salaisuudet avautuvat kiehtovina kuvina ja tarinoina. Kerromme myös kuinka ympäristöongelmia voidaan ratkaista.

Tieteen ratkaisukeinot ovat mielenkiintoisia! Tule kuulemaan miten tuorein tutkimus tarjoaa entistä kestävämpiä tapoja toimia luonnon ja tulevien sukupolvien parhaaksi.

#saimaarium

Saimaa-luontoteatteri

Perusnäyttelyn yhteydessä toimii myös Saimaa-luontoteatteri, jossa pyörii mielenkiintoisia luontoelokuvia ja kuvakertomuksia.

Sama pääsymaksu oikeuttaa myös vaihtuviin näyttelyihin, missä on parin kuukauden välein uutta katseltavaa.

Opastettu kierros

Anna oppaamme viedä sinut virtuaalisukellukselle järviekosysteemin salaisuuksiin ja vedenalaiseen maailmaan. Opit uutta järven vuodenajoista ja kalojen biologiasta ja tutustut pohjaeläinten kummallisuuksiin.