LUONTO JA YMPÄRISTÖTIETO

Luonto- ja tiedekeskuksemme näyttelyt, luontokoulut ja räätälöidyt työpaja- ja kurssitapahtumat valmentavat globaalimuutosten kohtaamiseen ja hallintaan.

Keskuksen näyttelyt, interaktiiviset demonstraatiot ja VR-simulaattorit tuovat maailmankartalle tositarinoita menneestä ja visioita tulevaisuudesta. Yksi niistä on menestystarina Saimaan ja saimaannorpan pelastamisesta, kertomus suomalaisesta vesien- ja ympäristönsuojelun huippuosaamisesta.

Toinen on tarina maapallon elinkelpoisuutta uhkaavista tekijöistä - ilmastonmuutoksesta, väestönkasvusta, luonnonvarojen ehtymisestä, eläin- ja kasvilajien sukupuuttoaallosta ja kemikalisoitumisesta. Esittelemme tieteen uusimmat ratkaisukeinot ja rohkaisemme kaikkia mukaan matkalle kohti turvallisempaa tulevaisuutta.

TAPAHTUMATUOTANTO

SAIMAARIUM-keskus toimii elämyksellisenä koulutus-, kokous- ja tapahtumatilana.

Tarjoamme laajan valikoiman erilaisia ympäristökasvatuksen, -valmennuksen ja -koulutuksen tapahtumia. Tässä joitakin esimerkkejä:

  • Luontokouluissa, tiedekerhoissa ja Koko perheen järvipäivillä tutkitaan esim. järviluontoa, ekosysteemien rakennetta ja toimintaa, otetaan näytteitä, mikroskopoidaan, kuvataan ja tehdään kokeita niin laboratoriossa kuin luonnossa.
  • Virtuaalisukelluksia Saimaaseen- ja Norpan matkassa-teemapäivät avaavat sinulle kiehtovan vedenalaisen järviluonnon.
  • Tuotamme monipuolisia luontokuvatapahtumia, joissa esittäytyvät maan parhaat luontokuvaajat.
  • Järjestämme korkeatasoisia seminaareja ja esitelmätilaisuuksia mm. teemalla ”Ajankohtaista tieteessä".
  • Tarjoamme valmennus- ja koulutuspäiviä ilmastonmuutoksen kohtaamiseen ja hallintaan.
  • Saimaarium vuokraa tilojaan kiehtovaksi ja inspiroivaksi kokous- ja tapahtumapaikaksi.

TUTKIMUS JA VAIKUTTAMINEN

Kehitämme tieteen keinoin uusia ratkaisuja ilmastonmuutoksen hillinnän, vesiensuojelun ja luonnonsuojelun tarpeisiin.

 

Saimaarium tarjoaa yhdessä laajan yhteistyöverkostonsa kanssa monipuolisia tutkimus- ja asiantuntijapalveluja mm. ympäristövaikutusten arviointiin, vaurioituneiden ekosysteemien kunnostukseen, vesiensuojeluun ja luontokartoituksiin. Ponnistamme vesi- ja ympäristötutkimuksen suomalaisista ja saimaalaisista menestystarinoista, joiden avulla kehittämme uudenlaisen SAIMAA SOLUTIONS –verkoston ja -profiilin suomalaiselle ympäristötutkimukselle.

Sivun kuvat: Mikko Nikkinen