AJANKOHTAISTA

Näyttely suljetaan toistaiseksi

Korona-epidemian ja laajenevien muutostöiden takia SAIMAARIUMin näyttely suljetaan toistaiseksi.

Keskitymme täysin palkein näyttelyn rakentamiseen ja sisältöjen kehittämiseen voidaksemme avata kesäksi entistä monipuolisemman luonto- ja tiedekeskuksen. Seuraa Making of SAIMAARIUM-tarinaamme  facebookissa  ja instagramissa! Myös verkkosivujemme uudistus käynnistyy ja päivitetyt sivut pyritään julkistamaan huhtikuun puolivälissä.

Pysykää siis kuulolla kevään aikana ja kesällä nähdään uudistuneissa tiloissa!

 

Pokkeuksellista pyöritystä

Voihan viiksi. Hallan ympärillä on melkoista pyöritystä. SAIMAARIUMin uudistus etenee, puretaan vanhaa ja luodaan uutta tilalle.

Poikkevat aukioloajat seuraavina päivinä:

Pe 6.3. näyttely auki klo 11-17

La 21.3. näyttely auki klo 11-14, lipunmyynti loppuu klo 13

Viikonloppuisin olemme auki klo 11-17 maaliskuun loppuun asti. Huhtikuussa suljemme nykyisen näyttelyn ja vaihdamme suuremmalle vaihteelle näyttely- ja tapahtumatilojen uudistamisen tiimoilta. Ryhmäkäynneistä voit olla yhteydessä, niin katsotaan paras ajankohta vierailulle.

 

Uudistumisen etenemistä ja muita ajankohtaisia asioita voit seurata facebookissa  ja instagramissa

Nyt alkoi remontti - aukioloajat muuttuivat

SAIMAARIUMin uudistus käynnistyi ja remontista johtuen aukioloajat ovat muuttuneet.

Olemme jatkossa auki lauantaisin ja sunnuntaisin klo 11-17. Seuraavan kerran pääset tutustumaan Saimaan aarteisiin 15.2.

Tapahtumat pyörivät sovitusti ja ryhmäkäynneistä voit olla yhteydessä, niin katsotaan paras ajankohta vierailulle. Ryhmäkäyntejä toteutetaan myös arkipäivinä.

 

Saimaan aarteet - näyttely

Millainen on saimaannorpan häntä? Entä mikä ihme on sudenkorennon pyyntinaamari? Särki, ahven, hauki ja rapu lienevät tuttuja, mutta miltä näyttää sorva? Saimaan salaisuuksiin pääset tutustumaan sekä elävinä otuksina että täytetyn Halla-norppamme välityksellä. Salapoliisityötä voit tehdä mikroskooppinäytteiden avulla. Tehtävärasteilla pääset arvuuttelemaan saimaannorpan biologian ihmeitä ja leikkimään norppaleikkejä tai vaikka jumppaamaan Pullervo-norpan mallin mukaan! Päivittäin ruokimme akvaariokaloja toukilla ym. hyönteisherkuilla. Virtuaalimatka Saimaan luontonähtävyyksiin järjestyy VR-lasien avulla näyttelyoppaamme avustuksella.

Tervetuloa!